Geschiedenis

In 1937 begon Kees van Bodegraven te Rotterdam, met het handelen in allerhande elektrotechnische materialen. Tijdens de bezetting werd hij gedwongen om alles over te dragen aan de Duitsers. Maar hij ging niet bij de pakken neerzitten. Integendeel. De zolderkamer op het Noordereiland in Rotterdam werd vertimmerd, tafels en stoelen aangeschaft en een opleidingsinstituut was geboren. Vier avonden per week gaf Van Bodegraven Sr. met strenge hand les. Zijn werkwijze zorgde bij de landelijke VEV-examens voor een slagingspercentage van 100%. Veel voorlieden van hedendaagse grote bedrijven zoals GTI, (tegenwoordig Cofely) en R&H wat nu Imtech Marine is deden hier hun gedegen kennis op.

Zijn zoon Ton van Bodegraven was een zakenman met een heldere en moderne visie en durfde risico's te nemen. Hij wist precies wat hij nodig had om te groeien. Hij vatte dit in drie woorden samen: geld, tijd en ruimte. Vanaf zijn intrede in 1962 groeide het bedrijf gestaag.

Inmiddels is Van Bodegraven Elektromotoren B.V. uitgegroeid tot een bedrijf met een grote voorraad draai- en gelijkstroommotoren en transformatoren op meer dan 7500 m2. In Dordrecht staat nu de derde generatie, Frank van Bodegraven, aan het roer met gedegen kennis en veel ervaring. Daar doet u als klant uw voordeel mee.